Forbind med tvserie.dk

Danske Serier

Borgen-skuespillere sætter sig på Engelske avisforsider

Borgen hitter på ny i England hvor 1 million ser med og aviserne sætter de kvindelige skuespillere på forsiden

Udgivet for

den

Borgen er i fuld gang med sin tredje sæson på DR. Og hvor Birgitte Nyborg prøver at få gang i en succesfuld karriere på Christiansborg, så mangler der ikke succes for Borgen når den skal vises i udlandet.

I England, hvor man i særlig grad har taget dansk tvdrama til sig, er sæson 2 af Borgen netop begyndt på BBC4. Der har Borgen allerede fået gode anmeldelser, og som optakt til visningen af det første afsnit har to stærke danske kvinder sat sig på engelske avisers forsider.

Birgitte Hjort Sørensen på forsiden af The Daily telegraph

Birgitte Hjort Sørensen, der spiller Katrine Fønsmark i Borgen, fyldte halvdelen af forsiden på ’The Daily Telegraph’ i lørdags, mens Sidse Babett Knudsen alene overtog forsiden af ’Radio Times’ i sidste weekend.

Der var knap en million engelske seere til det første afsnit af Borgen på BBC4 og nu får snart mange flere tvseere mulighed for at følge med. For DR har netop lavet en ny aftale med tre lande, der til sammen har næsten 165 millioner indbyggere, om at vise serien.

Det er Tyskland, Tyrkiet og Schweiz, der nu også får mulighed for at følge Nyborg, Fønsmark og alle de andre i Borgen. Afdelingen i DR, som står for at afsætte serier til udlandet får faktisk rigtig mange henvendelser på Adam Prices serie.

– Vi får fortsat en lang række henvendelser om ’Borgen’ – der er faktisk rigtig mange, der spørger, siger Helene Aurø, der er souschef i DR Salg.

Lige nu taler DR Salg med tvstationer i blandt andre Japan og Israel om at vise ’Borgen’, mens stationer i Malaysia og Indien overvejer om dansk politik er noget der kan flyve på deres tvskærme.

De udenlandske tvstationer, der allerede har vist sæson 1 og 2 af Borgen er utålmodige for at få lov at vise den seneste sæson, for det har de endnu ikke fået lov til. Det er kun på DR den er tilgængelig.

– Vi har ikke kunnet vise tv-stationerne noget fra sæson tre før nu, så vi planlægger en screening i København i næste uge, hvor indkøbere får mulighed for at se de nye udsendelser, siger Helene Aurø fra DR.

Danske Serier

Dicte ligner en succes for TV2 og Iben Hjejle

TV2s krimi’ Den som Dræber’, blev aldrig et hit. Men det ligner det, at den nye serie Dicte gør – i hvert fald efter ét afsnit. Få et smugkig på afsnit 2 her!

Udgivet for

den

TV2 har haft mere end svært ved at leve op til DR’s dramasucceser som Borgen og Forbrydelsen. Der er forsøgt med Desperate Housewives-pendanten Lykkevej og skrappe seriemordere i Den som Dræber, men ingen af dem havde samme gennemslagskraft, som den nye krimiserie, Dicte ser ud til at have. I hvert fald hvis man ser på seertallene fra første afsnit.

I Dicte spiller Iben Hjejle en kriminalreporter, der forlader hovedstaden og flytter hjem til Århus, efter hun og hendes mand er gået fra hinanden. Ikke så snart er Dicte landet i Århus, før hun kommer helt tæt på en stor historie om rugemødre fra Østeuropa, som hun føler sig personligt investeret i.

1,4 millioner danskere så med på første afsnit af Dicte, der blev sendt på TV2 i mandags. Og det er flere end til nogen af de seneste tre serier, som stationen har forsøgt sig med.

– Vi danser på bordene lige nu. Det er fantastisk dejligt, at seerne har taget så godt imod Dicte. Med Dicte ville vi lave en moderne, begavet og spændende krimi, der river én med. Det, synes jeg, er lykkedes i den grad, siger TV2’s programdirektør Palle Strøm.

Dicte har fået blandede anmeldelser, men dog generelt ros for at flytte handlingen væk fra Storkøbenhavn. Serien er baseret på bestsellerforfatter Elsebeth Egholms romaner om journalisten Dicte Svendsens liv i Aarhus. Hver roman indeholder en afsluttet krimihistorie og danner ramme for to afsnit i serien.

Udover Iben Hjejle spiller Lars Brygmann, Peter Schrøder, Lars Renthe og Lene Maria Christensen store roller i serien, der foreløbig kommer til at fylde 10 afsnit.

Dicte løber over din tvskærm hver mandag aften klokken 20.00, og herover kan du se en kort trailer for det kommende afsnit 2, der bliver sendt mandag den 14. januar.

Seertal: Hvor mange så med på TV2 seneste dramaserier?

  1. Dicte (2013): 1,4 mio
  2. Den som Dræber (2011): 1 million
  3. Lærkevej (2009): 860.000
  4. Rita (2012): 840.000

Continue Reading

Danske Serier

DRs depressionskomedie Lykke nu også solgt til udlandet

Der har været meget salg i både Borgen og Forbrydelsen til udlandet, men nu følger serien Lykke efter: Solgt til Polsk tv-station

Udgivet for

den

DR har haft masser af held med at skrabe priser sammen til både Borgen og Forbrydelsen og det har ført til, at serierne er solgt til masser af udenlandske lande. Helt så nemt er det ikke gået den såkaldte depressionskomedie ‘Lykke’. Men nu er der måske kommet hul på bylden.

For DR har har fået solgt Lykke til den polske tvstation TVN International – der sjovt nok ikke engang sender i Polen. Kanalen er henvendt til Polakker, der bor uden for Polen. Kanalen kan ses  Tyskland, Frankrig, England, Rusland, USA, Canada og Australien.

– Flere tv-stationer har også ’Lykke’ til gennemsyn for øjeblikket, så jeg håber, at vi snart kan indgå flere aftaler,  fortæller chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Også på pris-fronten er Lykke begyndt at hale ind på Borgen og Forbrydelsen – eller i hvert fald at lægge an til det. Ved den netop overståede Festival de Télévision de Monte-Carlo i Monaco, missede Lars Brygmann lige netop muligheden for at få den såkaldte Guldnymfe med hjem som bedste skuespiller. Lykke var nomineret til tre priser, uden DR dog fik statuetter med hjem.

Ud over Lars Brygmann er også Mille Lehfeldt, David Dencik, Laus Høybye og Mathilde Norholt med i Lykke, der handler om livet på og omkring medicinalfirmaet Sanafortis.

Den Polsk-baserede tvstation TVN International har allerede vist danske serier, som Rejseholdet, Krøniken, Nikolaj og Julie samt Taxa.

Continue Reading

Danske Serier

Både Borgen og Forbrydelsen stopper

Efter tredje sæson, som er ved at blive optaget netop nu, er det slut med både Borgen og Forbrydelsen.

Udgivet for

den

I weekenden vandt den en BAFTA – i dag bliver den lukket.

Efter den tredje sæson, som bliver optaget netop nu, er det slut med Birgitte Nyborg og dramaet på Borgen. Det fortæller seriens manuskriptforfatter Adam Price til Tvtid.dk. Price mener ikke, det giver mening at fortsætte serien på DR, da han ønsker at give plads til nye serier på kanalen.

Lige nu har Price dog fuldt fokus på Borgen sæson 3, der er under optagelse lige nu. En sæson, der kommer til at skille sig ud fra seriens første to.

– Vi har valgt at udfordre os selv meget i den her tredje sæson. Vi gør det svært for os selv og prøver nogle ting af, som vi ikke har prøvet før, siger Adam Price til tvtid.dk.

I interviewet lover Price også, at seriens efterhånden velkendte ansigter i den kommende sæson vil blive kastet ud i for dem helt nye og uvante roller – blandt andet involverende børn.

Hvis målet var at slutte serien på toppen, så har Borgen i weekenden fået et solidt skub deropad, i det serien i søndags vandt den største britiske tvpris, BAFTA, for bedste internationale serie. En kategori, hvor Borgen blandt andet slog den amerikanske komedieserie Modern Family og ikke mindst en anden DR-serie, Forbrydelsen.

Også Forbrydelsen stopper

Men trods den flotte nominering, der i år dog ikke kastede en pris af sig – læs historien om sidste års BAFTA awards her – bliver Forbrydelsen sæson 3, der ligesom Borgen bliver optaget lige nu, også seriens sidste. Den udmelding kommer ifølge Tvtid.dk fra seriens forfatter Søren Sveistrup i dagens udgave af Ekstra Bladet.

– Jeg er træt. Det tager lang tid at skrive en serie, og jeg ser ikke mine venner eller familie, siger Søren Sveistrup altså til Ekstra Bladet.

Dermed er det allerede snart slut med en af de mest populære danske krimiserier i nyere tid, Forbrydelsen. En popularitet, der har betydet at serien er blevet vist i blandt andet Storbritannien og USA – og ikke mindst resulteret i en amerikansk indspilning af serien, The Killing.

Men når DR-serien Forbrydelsen sæson 3 fra september løber over de danske tvskærme, er det alt sammen historie.

Borgen sæson 3 vises ligeledes på DR, dog først til næste år.

Foto: (c) DR

Continue Reading

Populært