Forbind med tvserie.dk

Danske Serier

Forbrydelsen sæson 3: Nikolaj Lie Kaas ny stjerne

Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas skal spille med i Forbrydelsen sæson 3, der bliver den sidste sæson af den populære danske krimiserie.

Udgivet for

den

Det kom frem i medierne på grund af en lidt klodset fejl, men nu er det helt officielt:

Den succesfulde danske krimiserie Forbrydelsen får i næste sæson, seriens tredje, den danske stjerne Nikolaj Lie Kaas med på rollelisten.

De bekræfter seriens producer Piv Bernth overfor bt.dk.

At Lie Kaas skal være med i Forbrydelsen kom til mediernes kendskab ved en fejl, da man offentligt søgte efter en stand-in til hans rolle på statist.dk. Den opsnappede medierne og nu har DR så valgt at bekræfte hans engagement i serien.

Der er endnu ikke kommet officielle oplysninger omkring plottet – eller resten af castet – for Forbrydelsens nye sæson, så det vides endnu heller ikke, hvilken rolle Lie Kaas kommer til at spille i serien. Uanset, så må det dog betegnes som lidt af et scoop at få ham med ombord.

Det er ikke kun i Danmark, vi er glade for Forbrydelsen. Serien har haft stor international succes og er blevet belønnet med flere fornemme priser, blandt andet den britiske Bafta-award der blev vundet for næsen af store seriesucceser som Glee og Mad Men.

Forbrydelsen er blevet vist i en række lande, herunder England og USA, ligesom den endog er lavet i en amerikansk version, der har navnet The Killing.

Nikolaj Lie Kaas, 38, har medvirket i en række af de mest populære danske film i de seneste snart 15 år. Lige nu er han den måske mest omtalte danske skuespiller på grunden af sin nyeste film, den længe ventede Dirch, hvor han spiller hovedrollen som ikonet Dirch Passer. Filmen får premiere på næste fredag den 25. august.

Forbrydelsen sæson 3, som Danmarks Radio har sagt bliver den sidste, får som i de to første to Sofie Gråbøl i hovedrollen som den islænder-sweater-bærende vicekriminalkommissær Sarah Lund.

Optagelserne er allerede påbegyndt, men du kommer alligevel til at vente i et års tid endnu, før de rammer tv-skærmen. Sæson 3 vises nemlig først i efteråret 2012.

Foto (c): seoghoer.dk

Danske Serier

Dicte ligner en succes for TV2 og Iben Hjejle

TV2s krimi’ Den som Dræber’, blev aldrig et hit. Men det ligner det, at den nye serie Dicte gør – i hvert fald efter ét afsnit. Få et smugkig på afsnit 2 her!

Udgivet for

den

TV2 har haft mere end svært ved at leve op til DR’s dramasucceser som Borgen og Forbrydelsen. Der er forsøgt med Desperate Housewives-pendanten Lykkevej og skrappe seriemordere i Den som Dræber, men ingen af dem havde samme gennemslagskraft, som den nye krimiserie, Dicte ser ud til at have. I hvert fald hvis man ser på seertallene fra første afsnit.

I Dicte spiller Iben Hjejle en kriminalreporter, der forlader hovedstaden og flytter hjem til Århus, efter hun og hendes mand er gået fra hinanden. Ikke så snart er Dicte landet i Århus, før hun kommer helt tæt på en stor historie om rugemødre fra Østeuropa, som hun føler sig personligt investeret i.

1,4 millioner danskere så med på første afsnit af Dicte, der blev sendt på TV2 i mandags. Og det er flere end til nogen af de seneste tre serier, som stationen har forsøgt sig med.

– Vi danser på bordene lige nu. Det er fantastisk dejligt, at seerne har taget så godt imod Dicte. Med Dicte ville vi lave en moderne, begavet og spændende krimi, der river én med. Det, synes jeg, er lykkedes i den grad, siger TV2’s programdirektør Palle Strøm.

Dicte har fået blandede anmeldelser, men dog generelt ros for at flytte handlingen væk fra Storkøbenhavn. Serien er baseret på bestsellerforfatter Elsebeth Egholms romaner om journalisten Dicte Svendsens liv i Aarhus. Hver roman indeholder en afsluttet krimihistorie og danner ramme for to afsnit i serien.

Udover Iben Hjejle spiller Lars Brygmann, Peter Schrøder, Lars Renthe og Lene Maria Christensen store roller i serien, der foreløbig kommer til at fylde 10 afsnit.

Dicte løber over din tvskærm hver mandag aften klokken 20.00, og herover kan du se en kort trailer for det kommende afsnit 2, der bliver sendt mandag den 14. januar.

Seertal: Hvor mange så med på TV2 seneste dramaserier?

  1. Dicte (2013): 1,4 mio
  2. Den som Dræber (2011): 1 million
  3. Lærkevej (2009): 860.000
  4. Rita (2012): 840.000

Continue Reading

Danske Serier

Borgen-skuespillere sætter sig på Engelske avisforsider

Borgen hitter på ny i England hvor 1 million ser med og aviserne sætter de kvindelige skuespillere på forsiden

Udgivet for

den

Borgen er i fuld gang med sin tredje sæson på DR. Og hvor Birgitte Nyborg prøver at få gang i en succesfuld karriere på Christiansborg, så mangler der ikke succes for Borgen når den skal vises i udlandet.

I England, hvor man i særlig grad har taget dansk tvdrama til sig, er sæson 2 af Borgen netop begyndt på BBC4. Der har Borgen allerede fået gode anmeldelser, og som optakt til visningen af det første afsnit har to stærke danske kvinder sat sig på engelske avisers forsider.

Birgitte Hjort Sørensen på forsiden af The Daily telegraph

Birgitte Hjort Sørensen, der spiller Katrine Fønsmark i Borgen, fyldte halvdelen af forsiden på ’The Daily Telegraph’ i lørdags, mens Sidse Babett Knudsen alene overtog forsiden af ’Radio Times’ i sidste weekend.

Der var knap en million engelske seere til det første afsnit af Borgen på BBC4 og nu får snart mange flere tvseere mulighed for at følge med. For DR har netop lavet en ny aftale med tre lande, der til sammen har næsten 165 millioner indbyggere, om at vise serien.

Det er Tyskland, Tyrkiet og Schweiz, der nu også får mulighed for at følge Nyborg, Fønsmark og alle de andre i Borgen. Afdelingen i DR, som står for at afsætte serier til udlandet får faktisk rigtig mange henvendelser på Adam Prices serie.

– Vi får fortsat en lang række henvendelser om ’Borgen’ – der er faktisk rigtig mange, der spørger, siger Helene Aurø, der er souschef i DR Salg.

Lige nu taler DR Salg med tvstationer i blandt andre Japan og Israel om at vise ’Borgen’, mens stationer i Malaysia og Indien overvejer om dansk politik er noget der kan flyve på deres tvskærme.

De udenlandske tvstationer, der allerede har vist sæson 1 og 2 af Borgen er utålmodige for at få lov at vise den seneste sæson, for det har de endnu ikke fået lov til. Det er kun på DR den er tilgængelig.

– Vi har ikke kunnet vise tv-stationerne noget fra sæson tre før nu, så vi planlægger en screening i København i næste uge, hvor indkøbere får mulighed for at se de nye udsendelser, siger Helene Aurø fra DR.

Continue Reading

Danske Serier

DRs depressionskomedie Lykke nu også solgt til udlandet

Der har været meget salg i både Borgen og Forbrydelsen til udlandet, men nu følger serien Lykke efter: Solgt til Polsk tv-station

Udgivet for

den

DR har haft masser af held med at skrabe priser sammen til både Borgen og Forbrydelsen og det har ført til, at serierne er solgt til masser af udenlandske lande. Helt så nemt er det ikke gået den såkaldte depressionskomedie ‘Lykke’. Men nu er der måske kommet hul på bylden.

For DR har har fået solgt Lykke til den polske tvstation TVN International – der sjovt nok ikke engang sender i Polen. Kanalen er henvendt til Polakker, der bor uden for Polen. Kanalen kan ses  Tyskland, Frankrig, England, Rusland, USA, Canada og Australien.

– Flere tv-stationer har også ’Lykke’ til gennemsyn for øjeblikket, så jeg håber, at vi snart kan indgå flere aftaler,  fortæller chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Også på pris-fronten er Lykke begyndt at hale ind på Borgen og Forbrydelsen – eller i hvert fald at lægge an til det. Ved den netop overståede Festival de Télévision de Monte-Carlo i Monaco, missede Lars Brygmann lige netop muligheden for at få den såkaldte Guldnymfe med hjem som bedste skuespiller. Lykke var nomineret til tre priser, uden DR dog fik statuetter med hjem.

Ud over Lars Brygmann er også Mille Lehfeldt, David Dencik, Laus Høybye og Mathilde Norholt med i Lykke, der handler om livet på og omkring medicinalfirmaet Sanafortis.

Den Polsk-baserede tvstation TVN International har allerede vist danske serier, som Rejseholdet, Krøniken, Nikolaj og Julie samt Taxa.

Continue Reading

Populært