Forbind med tvserie.dk

Anbefalinger

Topliste: De 6 bedste (klassiske) serier på HBO Nordic

Der er masser af gode nye serier på HBO, men mange af de bedste serier på HBO er 10 år gamle. Her får du listen over de bedste serier på HBO fra 1999 og frem

Udgivet for

den

De bedste serier på HBO Nordic

It’s not tv, it’s HBO.

Sådan lød den amerikanske tv-stations slogan i mange år, da HBO stod alene som centrum for tv-serier med høj kvalitet i USA.

For selvom Game of Thrones lige nu slår alle rekorder, så er det kun den seneste serie i en lang række af fantastiske dramaserier, der har givet HBO titlen som stedet med de bedste serier.

Egentlig var formlen, der gav HBO tronen simpel nok: Budgetterne var højere, sæsonerne kortere, der var plads til kunstnere, og mindre pres for at være et seer-hit fra dag ét.

Og så tog HBO fat i nogle andre historier, end det der ellers var normalt på tv i begyndelsen af 00’erne. Der var mere plads til mørke, lange fortællinger, som ikke nødvendigvis skulle bindes sammen med en nem sløjfe til sidst i hvert afsnit.

Det betyder, at de bedste serier på HBO fra slutningen af 1990’erne og begyndelsen af 00’erne i dag er must-see-tv for serie-elskere. Og de bedste af dem, får du en liste over her, samt en liste over boblere. Nogle af serierne kan du læse mere om ved at klikke dig videre herunder.

De bedste serier på HBO

  • Sex and The City – den moderne (romantiske) komedie. Fra 1998
  • The Sopranos – en hårdkogt gangster kan godt lige have brug for at tale om tingene. Fra 1999
  • Curb Your Enthusiasm – gnaven gammel (og meget sjov) mand. Fra 2000
  • Six Feet Under – det har aldrig før været så sjovt at tale om døden. Fra 2001
  • The Wire – politiserien, der satte standarden for de næste 15 år. Fra 2002
  • Deadwood – gunslingere, banditter og historiske personer på prærien. Fra 2004

Honorable mentions til listen over de bedste serier på HBO

HBO har naturligvis lavet mange flere serier, og der er også flere af dem, der kandiderer til en plads på listen over de vigtigste. For eksempel fængselsserien Oz, der debuterede i 1997, og som var det reelle startskud til HBOs seriesucces.

Oz var i hvert fald den første dramaserie med timelange afsnit fra HBO. Oz foregår blandt fanger og vogtere i det fiktive Oswald State fængsel i New York – og der bliver ikke lagt fingre imellem i det barske billede af hvordan mænd behandler hinanden når de er låst inde.

Det var i Oz vi for alvor fik øje på skuespilleren J.K Simmons, som vandt en Oscar for sin rolle i musikfilmen Whiplash fra 2015.

Carnivále fra 2003 foregår under 1930’ernes depression i USA, men den handler i virkeligheden om kampen mellem det gode og det onde.

Den historie fortæller Carnivále ved at fremlægge to forskellige historier, der langsomt ser ud til at mødes. På den ene side står den unge mand Ben, der har healende evner, og som kobler sig på et omrejsende cirkus, i jagten på en mand fra et drømmesyn.

På den anden side står præsten Justin, der langsomt opdager hans evner til at få andre til at gøre som han vil have dem til. Carnivále begyndte stærkt i 2003 men tabte kvaliteten og seerne, så der er kun to sæsoner.

Entourage debuterede i 2004 med fortællingen om en aspirerende skuespiller fra New York, der tager til Hollywood for at slå igennem.

Til at bakke sig op har han sin bror og de to bedste venner fra det gamle nabolag. Sammen prøver de at navigere den vanvittige verden i Hollywood, med kvinder, sprut, stoffer og superstjerner.

Entourage hittede hurtigt, og specielt Jeremy Pivens rolle som superagenten Ari Gold blev berømt og Emmy-belønnet. Men serien er proppet med cameos, sjove gensyn og kendte ansigter. Og selvom serien ikke er specielt seriøs, er den seriøst god underholdning – særligt i de første 3 sæsoner.

Anbefalinger

Her er de bedste (aktuelle!) serier på HBO Nordic

Udgivet for

den

Bedste serier på HBO: Billions
(C) HBO
Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

De bedste serier på HBO Nordic? Det er et svært spørgsmål. Et med mange svar.

For HBO har været bannerfører for godt tv i over 20 år, og har produceret klassikere som The Sopranos, The Wire og mange andre. Heldigvis er der også kommet mange nye serier til og i Danmark næjes HBO Nordic ikke bare med at vise de serier, som HBO selv producerer. 

De bedste serier på HBO, som ikke er klassikerne

Men hvis vi nu lige ser bort fra klassikerne, (som du kan se en liste over her) hvilke er så de bedste serier på HBO Nordic? Altså, de aktuelle?

Game of Thrones kender du. Den er allerede 6 sæsoner gammel og så småt på vej ud af bagdøren. Så den springer vi over. Det gør vi også med Westworld, der er så hypet (og kedelig!) at du nok selv skal opdage den.

I stedet får du fire fremragende bud på nye(ere) serier, som du kan se på HBO Nordic lige nu! (Brug pilene til at bladre i listen!)

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

Fem fremragende Netflix serier du kan kaste dig over i ferien

Skal du bruge lidt inspiration til hvilke serier du skal kaste dig over i påskeferien? Så får du her fem bud, på Netflix serier, der er lige til at gå til.

Udgivet for

den

(c) Netflix
Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Når påskebryggen har fået dig til at koge over og du liiiige skal ind og ligge ned lidt, så skal du have lidt at kigge på. Det kunne for eksempel være en af de her serier på Netflix, der bare ligger og venter på du trykker på play.

Og nej, der er ikke nogen af de svært kedelige Marvel-serier Netflix selv laver på listen. Der er en blanding af både komedie, drama og historisk-serie at vælge mellem på listen. Her er fem oplagte Netflix serier, du skal kaste dig over i påsken.

Hvis du vil have flere forslag, så kan du finde endnu en liste over Netflix-serier, du sandsynligvis ikke har set her

Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

De bedste serier på Prime Video fra Amazon

Her er de bedste serier på Amazon Prime Video. Du finder mere godt end bare The Grand Tour på listen over de bedste serier på Prime Video lige her!

Udgivet for

den

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Amazons videotjeneste er kommet til Danmark for at give bilprogrammet The Grand Tour til masserne. Men der er også anden underholdning at finde, så hvilke er de bedste serier på Prime Video?

Selvom indholdet på Prime Video endnu er en neddroslet udgave af det bibliotek som medlemmer får adgang til i USA, Tyskland og Frankrig, er der en håndfuld gode serier på Prime Video. Der er altså også noget at komme efter, for dig der ikke er til The Grand Tour.

Her er de bedste serier på Prime Video, som du kan kaste dig over med det samme. Klig dig igennem listen ved at bruge pilene!

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Populært