Forbind med tvserie.dk
Deadwood på HBO Deadwood på HBO

Anbefalinger

HBOs Deadwood er en fremragende westernserie

Der bliver sagt fuck 43 gange i første afsnit af Deadwood, men det er kun en lille del af årsagen til at du skal se den lige med det samme.

Udgivet for

den

Artiklen er en del af listen over de seks bedste klassiske HBO serier. Se hele listen her: 6 bedste (klassiske) serier på HBO

Deadwood er en western-serie fra bedste skuffe. Den tager dig med til 1870’ernes prærie i South Dakota, hvor nybyggere er på jagt efter guld og et bedre liv, på de store vidder. Men der står også en masse lyssky lykkeriddere klar, til at nyde godt af dem der falder igennem prøvelserne i vildmarken.

Første sæson af Deadwood begynder seks måneder efter General Custers sidste store slag mod indianerne ved Little Big Horn, hvor Deadwood blev etableret som guldgraver-lejr.
Centrum for historien er Seth Bullock, en hårdfør pistolmand og tidligere sheriff, der kommer til Deadwood med sin makker Sol, for at åbne en isenkræmmerforretning. De vil forsyne nybyggerne med alt fra støvler til værktøj og er ikke ude på ballade. De  løber inde i den berømte gunslinger Wild Bill Hickock, som Seth ret hurtigt falder i hak med.

Men lovløsheden råder i Deadwood, og Seth har svært ved at lægge sin gamle sheriff-rolle på hylden. Det betyder konfrontationer med Deadwoods andre store personlingheder, som Al Swearengen, der driver den lokale saloon. Han er skruppelløs og tjener penge på alt fra ludere til sprut og på at fuppe naive tilflyttere. Gennem seriens tre sæsoner følger vi byen Deadwood, tilflytterne byens udvikling fra en lejr på nybyggerstatidet til livlig handelsby.

Deadwood er både fiktion og fakta

Deadwood blander fiktion og virkelighed, ved at lade klassiske historiske personer være omdrejningspunktet i serien. Både Seth Bullock og Al Swearengen var virkelige personer fra det vilde vesten, og mere velkendte figurer som Wyatt Earp og Calamity Jane er også med i Deadwood.

Der er masser af store skuespilpræstationer i Deadwood, fra Timothy Olyphants sammenbidte sheriff, til Ian McShanes fuldstændig fremragende portræt af Al Swearengen. Han er seriens helt store oplevelse. Visuelt er Deadwood smuk og skildrer livet på prærien som ørkesløst inde i byen og smukt udenfor. Deadwood har fået masser af priser for kostumer og make-up, alle sammen velfortjente.

Deadwood høstede næsten universal ros fra kritikerne i alle tre sæsoner, og den holder en 80% positiv rating fra Metacrtic.com. Det faktum at der bliver sagt fuck 43 gange i løbet af seriens første time bidrager kun yderligere til, at du bør kaste dig over Deadwood så snart du får chancen.

Fun Fact(s): HBO vender på en måde tilbage til Western-genren i 2016 med Westworld, der har Anthony Hopkins, Ed Harris og danske Sidse Babett Knudsen i store roller.

Samtidig har HBO og David Milch, der skabte Deadwood, genoptaget den ellers kuldsejlede snak om at producere en Deadwood-film.

Anbefalinger

Her er de bedste (aktuelle!) serier på HBO Nordic

Udgivet for

den

Bedste serier på HBO: Billions
(C) HBO
Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

De bedste serier på HBO Nordic? Det er et svært spørgsmål. Et med mange svar.

For HBO har været bannerfører for godt tv i over 20 år, og har produceret klassikere som The Sopranos, The Wire og mange andre. Heldigvis er der også kommet mange nye serier til og i Danmark næjes HBO Nordic ikke bare med at vise de serier, som HBO selv producerer. 

De bedste serier på HBO, som ikke er klassikerne

Men hvis vi nu lige ser bort fra klassikerne, (som du kan se en liste over her) hvilke er så de bedste serier på HBO Nordic? Altså, de aktuelle?

Game of Thrones kender du. Den er allerede 6 sæsoner gammel og så småt på vej ud af bagdøren. Så den springer vi over. Det gør vi også med Westworld, der er så hypet (og kedelig!) at du nok selv skal opdage den.

I stedet får du fire fremragende bud på nye(ere) serier, som du kan se på HBO Nordic lige nu! (Brug pilene til at bladre i listen!)

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

Fem fremragende Netflix serier du kan kaste dig over i ferien

Skal du bruge lidt inspiration til hvilke serier du skal kaste dig over i påskeferien? Så får du her fem bud, på Netflix serier, der er lige til at gå til.

Udgivet for

den

(c) Netflix
Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Når påskebryggen har fået dig til at koge over og du liiiige skal ind og ligge ned lidt, så skal du have lidt at kigge på. Det kunne for eksempel være en af de her serier på Netflix, der bare ligger og venter på du trykker på play.

Og nej, der er ikke nogen af de svært kedelige Marvel-serier Netflix selv laver på listen. Der er en blanding af både komedie, drama og historisk-serie at vælge mellem på listen. Her er fem oplagte Netflix serier, du skal kaste dig over i påsken.

Hvis du vil have flere forslag, så kan du finde endnu en liste over Netflix-serier, du sandsynligvis ikke har set her

Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

De bedste serier på Prime Video fra Amazon

Her er de bedste serier på Amazon Prime Video. Du finder mere godt end bare The Grand Tour på listen over de bedste serier på Prime Video lige her!

Udgivet for

den

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Amazons videotjeneste er kommet til Danmark for at give bilprogrammet The Grand Tour til masserne. Men der er også anden underholdning at finde, så hvilke er de bedste serier på Prime Video?

Selvom indholdet på Prime Video endnu er en neddroslet udgave af det bibliotek som medlemmer får adgang til i USA, Tyskland og Frankrig, er der en håndfuld gode serier på Prime Video. Der er altså også noget at komme efter, for dig der ikke er til The Grand Tour.

Her er de bedste serier på Prime Video, som du kan kaste dig over med det samme. Klig dig igennem listen ved at bruge pilene!

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Populært