Forbind med tvserie.dk

Anbefalinger

Sex And The City – Klassiske HBO serier

Sex and The City på HBO er en klassisk komedieserie, der var HBOs første store serie-hit. Sex And The City vandt 50 Emmy-priser og var med til at grundlægge de serier vi ser i dag

Udgivet for

den

Artiklen er en del af listen over de seks bedste klassiske HBO serier. Se hele listen her: 6 bedste (klassiske) serier på HBO

Sex And The City – HBO premiere i 1998

Man kan diskutere om HBOs succes begyndte med fængselsserien Oz i ‘97, men Sex And The City gjorde i hvert fald langt mere for at sætte kanalens serier på landkortet hos seerne, da den debuterede året efter.

Sex And The City er blevet et kulturelt referencepunkt og blandt de første til at fokusere på kvinders indbyrdes forhold, uden at være bange for at fortælle om, sex, karriere og kønssygdomme, uden at gå den slagne rom-com vej.

Sex and The City følger fire kvinders i 30’ernes venskab, karrierer og forhold i New York. Hovedpersonen er klummeskribent Carrie Bradshaw, der skriver om sex, forhold, tøj, sko og det at bo i New York. De fire veninder er alle karrierekvinder og de slås i større eller mindre grad med hvordan deres kønsroller bliver opfattet – og hvordan de selv opfatter dem.

Skal en moderne kvinde udfordre de klassiske kønsroller? De må i hvert fald gerne, men hvad hvis man mest af alt har lyst til at droppe karrieren og være familie-mor, er det så ikke også ok? Serien taler åbenhjertigt om hvordan det er at være låst fast i en rolle, om lysten til at blive i den, eller til at bryde ud af den.

Sex And The City gav HBO masser af priser

Sex and The City fik 50 Emmy priser og var den første serie fra en kabeltv-kanal til at vinde Emmy-prisen for bedste komedieserie og på den måde et startskud til hvordan HBO de kommende år ville erobre Emmy-tronen.

Efter serien lukkede er der blevet lavet to Sex and The City-film, med det samme hold af skuespillere. Men de er af den slags film du kun skal se, hvis du er rabiat fan af Carrie, Miranda, Samantha og Charlotte.

Fun fact: I begyndelsen brugte Sex and The City det samme greb som House of Cards, hvor hovedpersonen bryder den såkaldte ‘fjerde væg’ og taler direkte til seeren. Altså bryder illusionen af seriens virkelighed. Men det holdt op i løbet af tredje sæson, og fremadrettet brugte serien kun voice-overs.

Anbefalinger

Her er de bedste (aktuelle!) serier på HBO Nordic

Udgivet for

den

Bedste serier på HBO: Billions
(C) HBO
Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

De bedste serier på HBO Nordic? Det er et svært spørgsmål. Et med mange svar.

For HBO har været bannerfører for godt tv i over 20 år, og har produceret klassikere som The Sopranos, The Wire og mange andre. Heldigvis er der også kommet mange nye serier til og i Danmark næjes HBO Nordic ikke bare med at vise de serier, som HBO selv producerer. 

De bedste serier på HBO, som ikke er klassikerne

Men hvis vi nu lige ser bort fra klassikerne, (som du kan se en liste over her) hvilke er så de bedste serier på HBO Nordic? Altså, de aktuelle?

Game of Thrones kender du. Den er allerede 6 sæsoner gammel og så småt på vej ud af bagdøren. Så den springer vi over. Det gør vi også med Westworld, der er så hypet (og kedelig!) at du nok selv skal opdage den.

I stedet får du fire fremragende bud på nye(ere) serier, som du kan se på HBO Nordic lige nu! (Brug pilene til at bladre i listen!)

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

Fem fremragende Netflix serier du kan kaste dig over i ferien

Skal du bruge lidt inspiration til hvilke serier du skal kaste dig over i påskeferien? Så får du her fem bud, på Netflix serier, der er lige til at gå til.

Udgivet for

den

(c) Netflix
Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Når påskebryggen har fået dig til at koge over og du liiiige skal ind og ligge ned lidt, så skal du have lidt at kigge på. Det kunne for eksempel være en af de her serier på Netflix, der bare ligger og venter på du trykker på play.

Og nej, der er ikke nogen af de svært kedelige Marvel-serier Netflix selv laver på listen. Der er en blanding af både komedie, drama og historisk-serie at vælge mellem på listen. Her er fem oplagte Netflix serier, du skal kaste dig over i påsken.

Hvis du vil have flere forslag, så kan du finde endnu en liste over Netflix-serier, du sandsynligvis ikke har set her

Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

De bedste serier på Prime Video fra Amazon

Her er de bedste serier på Amazon Prime Video. Du finder mere godt end bare The Grand Tour på listen over de bedste serier på Prime Video lige her!

Udgivet for

den

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Amazons videotjeneste er kommet til Danmark for at give bilprogrammet The Grand Tour til masserne. Men der er også anden underholdning at finde, så hvilke er de bedste serier på Prime Video?

Selvom indholdet på Prime Video endnu er en neddroslet udgave af det bibliotek som medlemmer får adgang til i USA, Tyskland og Frankrig, er der en håndfuld gode serier på Prime Video. Der er altså også noget at komme efter, for dig der ikke er til The Grand Tour.

Her er de bedste serier på Prime Video, som du kan kaste dig over med det samme. Klig dig igennem listen ved at bruge pilene!

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Populært