Forbind med tvserie.dk
The Sopranos på HBO Nordic The Sopranos på HBO Nordic

Anbefalinger

The Sopranos er stadig en vedkommende serie i verdensklasse

The Sopranos har væltet sig i priser, og er blevet kåret til alt fra den bedst forfatterede serie nogensinde til den bedste serie overhovedet. Hop med på fortællingen om mafiabossen der har dårlig samvittighed nu

Udgivet for

den

Artiklen er en del af listen over de seks bedste klassiske HBO serier. Se hele listen her: 6 bedste (klassiske) serier på HBO

The Sopranos fik HBO premiere i 1999

Hvis du siger til vennerne, at The Sopranos er den bedste dramaserie nogensinde, vil du måske blive mødt af andre bud, men du bliver aldrig til grin. For fortællingen om gangster-familien fra New Jersey satte dagsordenen for hvad godt tv-drama er op gennem 00’erne, ved på én gang at være særdeles realistisk og helt surrealistisk.

Tony er de facto leder af Soprano-familien i den amerikanske mafia. Han er en hårdkogt ‘når man har sagt a’-type, der ikke viger tilbage for at køre en fyr ned der ikke vil betale hvad han skylder. Samtidig er bange for både sin mor og kone. Han besvimer og får stress. Og det er ikke så smart i en macho-kultur som den italiensk-amerikanske mafia.

God italiensk vin på nye flasker i The Sopranos

The Sopranos samler gamle klicheer og sandheder om mafiaen og opdaterer dem til moderne tid, omdannet til et vedkommende familiedrama. Tony er måske nok – officielt – i renovationsbranchen, men forstadsvillaens spisekammer er fyldt med dollarsedler og oversavede jagtgeværer. Mor skal på plejehjem, knægten gider ikke passe skolen, og datteren vil helst date en fyr som far ikke siger god for. Og de problemer kan man ikke rigtig løse med dødstrusler og baseball-bat. I hvert fald ikke med 100% succes.

Mange af afsnittene af The Sopranos er mini-fortællinger, der godt kan stå alene. Sammen bliver afsnittene til sammenhængende sæsoner, der smukt skildrer både hverdagen og de absurditeter man skal slås med, når man har FBI, familien og forretningsforbindelser på nakken.

Familien Soprano bliver omdrejningspunktet at fortælle om de store psykologiske temaer og binde dem sammen med hverdagens banaliteter, humor og den vold, der naturligvis må følge med, når man lever af at afpresse politikere og står bag ulovlig gambling.

Moderne modsætninger gør The Sopranos relevant

Noget af det mest interessante i The Sopranos er de modsætninger, der hele tiden opstår når gamle dyder møder den moderne verden. Det er svært at drive en kriminel familie, der stadig idoliserer de gamle dyder, ære og traditionerne, når ungdommen er ude efter øjeblikkelige tilfredsstillelse og hurtige penge.

Det betyder, at selvom temaerne og figurerne i The Sopranos er fortærskede, virker serien frisk. Fordi den har et ny vinkel på en gammel historie. Den er på én gang både sjov og død-alvorlig. Det kunne være glamourøst at være mafia-boss. Det var det nok i Al Capone-dagene, hvor chefen var urørlig. Men i en moderne verden med overvågning, ranssagninger, sladrehanke, så er det faktisk ret sjældent tilfældet. Og så risikerer du i øvrigt ofte at skulle arbejde over, med en pistol i den ene hånd og en rulle plastiksække i den anden.

The Sopranos har væltet sig i priser, og er blevet kåret til alt fra den bedst forfatterede serie nogensinde til den bedste serie overhovedet. Serien skabte store karrierer for både James Gandolfini, Edie Falco, Michael Imperioli og mange flere. Og afslutningen på sidste afsnit skabte ramaskrig. Det er bare nogle af grundene til at du roligt kan gå i gang med at se The Sopranos lige med det samme.

Anbefalinger

Her er de bedste (aktuelle!) serier på HBO Nordic

Udgivet for

den

Bedste serier på HBO: Billions
(C) HBO
Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

De bedste serier på HBO Nordic? Det er et svært spørgsmål. Et med mange svar.

For HBO har været bannerfører for godt tv i over 20 år, og har produceret klassikere som The Sopranos, The Wire og mange andre. Heldigvis er der også kommet mange nye serier til og i Danmark næjes HBO Nordic ikke bare med at vise de serier, som HBO selv producerer. 

De bedste serier på HBO, som ikke er klassikerne

Men hvis vi nu lige ser bort fra klassikerne, (som du kan se en liste over her) hvilke er så de bedste serier på HBO Nordic? Altså, de aktuelle?

Game of Thrones kender du. Den er allerede 6 sæsoner gammel og så småt på vej ud af bagdøren. Så den springer vi over. Det gør vi også med Westworld, der er så hypet (og kedelig!) at du nok selv skal opdage den.

I stedet får du fire fremragende bud på nye(ere) serier, som du kan se på HBO Nordic lige nu! (Brug pilene til at bladre i listen!)

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

Fem fremragende Netflix serier du kan kaste dig over i ferien

Skal du bruge lidt inspiration til hvilke serier du skal kaste dig over i påskeferien? Så får du her fem bud, på Netflix serier, der er lige til at gå til.

Udgivet for

den

(c) Netflix
Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Når påskebryggen har fået dig til at koge over og du liiiige skal ind og ligge ned lidt, så skal du have lidt at kigge på. Det kunne for eksempel være en af de her serier på Netflix, der bare ligger og venter på du trykker på play.

Og nej, der er ikke nogen af de svært kedelige Marvel-serier Netflix selv laver på listen. Der er en blanding af både komedie, drama og historisk-serie at vælge mellem på listen. Her er fem oplagte Netflix serier, du skal kaste dig over i påsken.

Hvis du vil have flere forslag, så kan du finde endnu en liste over Netflix-serier, du sandsynligvis ikke har set her

Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

De bedste serier på Prime Video fra Amazon

Her er de bedste serier på Amazon Prime Video. Du finder mere godt end bare The Grand Tour på listen over de bedste serier på Prime Video lige her!

Udgivet for

den

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Amazons videotjeneste er kommet til Danmark for at give bilprogrammet The Grand Tour til masserne. Men der er også anden underholdning at finde, så hvilke er de bedste serier på Prime Video?

Selvom indholdet på Prime Video endnu er en neddroslet udgave af det bibliotek som medlemmer får adgang til i USA, Tyskland og Frankrig, er der en håndfuld gode serier på Prime Video. Der er altså også noget at komme efter, for dig der ikke er til The Grand Tour.

Her er de bedste serier på Prime Video, som du kan kaste dig over med det samme. Klig dig igennem listen ved at bruge pilene!

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Populært