Forbind med tvserie.dk
The Wire på HBO The Wire på HBO

Anbefalinger

The Wire sætter standarden for realistisk og vedkommende drama

Det er umuligt at komme udenom The Wire når man ser på hvorfra den moderne tv-serie fik sin stil. På godt og ondt har HBO serien The Wire sat standarden for tv-drama

Udgivet for

den

Artiklen er en del af listen over de seks bedste klassiske HBO serier. Se hele listen her: 6 bedste (klassiske) serier på HBO

Det er umuligt at komme udenom The Wire når man ser på hvorfra den moderne tv-serie fik sin stil. På godt og ondt. For lige så realistisk, stemningsfuld og dragende The Wire kan være, lige så voldsomt kedelig og svær at holde fast i, kan den også være.

For The Wire er ikke bare tv-underholdning fra standardskuffen og det har det aldrig været meningen, det skulle være nemt at sluge. The Wire skriger på at blive taget alvorligt som en samfunds- og samtidskommentar. Og som sådan er det en af de bedste dramaserier nogensinde.

Hele vejen rundt om Baltimore med The Wire

I Baltimore har de kriminelle ofte frit spil. Det skyldes både manglende ressourcer hos politiet og det faktum, at der i høj grad er gået politik i politiets arbejde. I begyndelsen følger serien politimanden Jimmy McNulty i jagten på at trevle en særdeles aktiv narkobandes aktiviteter op. Men Jimmy er lidt fordrukken, og han kan ikke få den hjælp han skal bruge fra sin chef uden at lyve og fifle med beviser.

I de følgende sæsoner skifter The Wire fokus, og kommer på den måde hele vejen rundt om kriminalitet, politik, medier og alle de centrale områder i det moderne liv i en amerikansk storby. Fordi The Wire er optaget i og omkring Baltimore, øges realismen og den følelse af at man er vidne til et ægte kig bag kulissen på hvordan en by opererer. Manden bag serien, David Simon, var journalist i Baltimore, hvor han dækkede blandt andet politiet, inden han skrev The Wire, og det taler nok også for den realistiske tone.

Find ‘feel good’ et andet sted

Der er ikke meget feel-good over seriens beskrivelser af magtesløshed og ligegyldighed blandt de folk som står forrest i forsøget på at beskytte almindelige mennesker. Til gengæld får du et realistisk, nuanceret og dragende billede af hvad der foregår bag linjerne hos både politi, narko-dealere og politikere. Derfor er The Wire vedkommende og helt sin egen. Men du skal være forberedt på at have tænkehatten på og sidde op i sofaen, hvis du skal hænge på.

Bonus: I 2015 restaurerede HBO samtlige seks sæsoner af The Wire og gjorde dem tilgængelige på deres streaming-tjeneste, så du kan lige nu kaste dig over 60 afsnit i fantastisk HD – fordelt over 5 sæsoner.

Anbefalinger

Her er de bedste (aktuelle!) serier på HBO Nordic

Udgivet for

den

Bedste serier på HBO: Billions
(C) HBO
Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

De bedste serier på HBO Nordic? Det er et svært spørgsmål. Et med mange svar.

For HBO har været bannerfører for godt tv i over 20 år, og har produceret klassikere som The Sopranos, The Wire og mange andre. Heldigvis er der også kommet mange nye serier til og i Danmark næjes HBO Nordic ikke bare med at vise de serier, som HBO selv producerer. 

De bedste serier på HBO, som ikke er klassikerne

Men hvis vi nu lige ser bort fra klassikerne, (som du kan se en liste over her) hvilke er så de bedste serier på HBO Nordic? Altså, de aktuelle?

Game of Thrones kender du. Den er allerede 6 sæsoner gammel og så småt på vej ud af bagdøren. Så den springer vi over. Det gør vi også med Westworld, der er så hypet (og kedelig!) at du nok selv skal opdage den.

I stedet får du fire fremragende bud på nye(ere) serier, som du kan se på HBO Nordic lige nu! (Brug pilene til at bladre i listen!)

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

Fem fremragende Netflix serier du kan kaste dig over i ferien

Skal du bruge lidt inspiration til hvilke serier du skal kaste dig over i påskeferien? Så får du her fem bud, på Netflix serier, der er lige til at gå til.

Udgivet for

den

(c) Netflix
Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Når påskebryggen har fået dig til at koge over og du liiiige skal ind og ligge ned lidt, så skal du have lidt at kigge på. Det kunne for eksempel være en af de her serier på Netflix, der bare ligger og venter på du trykker på play.

Og nej, der er ikke nogen af de svært kedelige Marvel-serier Netflix selv laver på listen. Der er en blanding af både komedie, drama og historisk-serie at vælge mellem på listen. Her er fem oplagte Netflix serier, du skal kaste dig over i påsken.

Hvis du vil have flere forslag, så kan du finde endnu en liste over Netflix-serier, du sandsynligvis ikke har set her

Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

De bedste serier på Prime Video fra Amazon

Her er de bedste serier på Amazon Prime Video. Du finder mere godt end bare The Grand Tour på listen over de bedste serier på Prime Video lige her!

Udgivet for

den

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Amazons videotjeneste er kommet til Danmark for at give bilprogrammet The Grand Tour til masserne. Men der er også anden underholdning at finde, så hvilke er de bedste serier på Prime Video?

Selvom indholdet på Prime Video endnu er en neddroslet udgave af det bibliotek som medlemmer får adgang til i USA, Tyskland og Frankrig, er der en håndfuld gode serier på Prime Video. Der er altså også noget at komme efter, for dig der ikke er til The Grand Tour.

Her er de bedste serier på Prime Video, som du kan kaste dig over med det samme. Klig dig igennem listen ved at bruge pilene!

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Populært