Forbind med tvserie.dk

Anbefalinger

TV-anbefaling: The Good Wife – den bedste advokatserie på tv

Hvis du er til advokat-drama skal du se The Good Wife – for det er den bedste serie i sin genre på tv lige nu overhovedet. Se hvorfor du skal gå i gang nu!

Udgivet for

den

The Good Wife er midt i sin femte sæson, så nyhedsværdien er ikke stor. Men det er kvaliteten heldigvis. Faktisk er The Good Wife den bedste såkaldte procedural på tv overhovedet. Det er den fordi den tager sine karakterer alvorligt, og forstår hvor godt drama kommer fra.

Alicia Florrick er gift med Peter, der er valgt som statsadvokat i magtfulde Cook County i Chicago. Og vi møder Alicia som hun står dér ved siden af sin mand, mens han på live tv indrømmer i flere omgange at have købt sex hos prostituerede, er anklaget for bedrageri, og at han derfor trækker sig fra sin magtfulde position.

Lige dér braser Alicias liv som hjemmegående husmor med børn i privatskole og kæmpehus i en mondæn Chicagoforstad sammen. Hendes mand skal i fængsel for korruption, huset skal sælges, hun skal flytte og finde en måde at forsørge familien på. Derfor støver hun sin 15 år gamle advokateksamen af og begynder helt forfra som førsteårs-advokat i et firma i Chicago, sammen med de helt unge advokat-spirer, der kommer lige fra College.

The Good Wife har kvalitet helt ud i kanten

The Good Wife er den bedste advokatserie på tv, fordi den blander både retssager, efterforskninger, politik og personlige relationer i én stor knude. Og The Good Wife forstår, at godt tv kommer fra stærke karakterer og de relationer, der opstår mellem dem. Alicia skal slås for sin nye plads, for sit job og mod alle de fordømmende blikke, som hendes nu vanærede efternavn fremkalder alle steder hun kommer frem.

Noget af det, der løfter The Good Wife er, at den er fyldt med gode biroller, der ofte vender tilbage til glædelige gensyn. Det er faktisk en af de få serier, hvor de samme skuespillere med jævne mellemrum vender tilbage. Det gælder for eksempel Michael J. Fox, der er med i 8 afsnit fordelt over 3 sæsoner, hvor han spiller en moralsk anløben advokat, der altid på forunderlig vis vinder selvom han taber. Også Amanda Peet og Matthew Perry har tilbagevendende roller, men Carrie Preston fortjener speciel udmærkelse for hendes rolle som Elsbeth Tascioni, en forvirret, men umådeligt skarp advokat, der gør tingene anderledes og giver serien et komisk twist.

The Good Wife fortæller den lange historie

I kernen er The Good Wife en advokat-dramaserie, men den har mindre fokus på at løse en enkelt sag i hvert afsnit, end den har på at fortælle den lange historie om personernes liv. Og det liv bliver så krydret med de sager, som arbejdsdagen går med. Men det går også med relationer mellem kolleger og chefer, om at støtte hinanden i politiske ambitioner, om at få familielivet til at fungere, eller finde ud af hvad det er man vil, når ens liv bliver vendt på hovedet lige efter man har rundet 40.

Og ja, The Good Wife har kvindelig slagside; de bærende hovedpersoner er kvinder, men det føles ikke som en serie for kvinder. Det føles som et kig ind i en stiliseret, men stadig realistisk virkelighed, hvor du også må repræsentere klienter du ved er skyldige, du kan ikke få alt hvad du vil have, og du skal hele tiden bevise dit værd.

The Good Wife føles lige så frisk i sin fjerde sæson, som i sin første. Og det virker realistisk, at den får mindst fire sæsoner til. Så du kan lige så godt se at komme i gang: The Good Wife er kommet for at blive.

Hvad: The Good Wife
Hvor: På TV2, hverdage i januar.
Hvem: Julianna Margulies, Chris Noth, Josh Charles

Anbefalinger

Her er de bedste (aktuelle!) serier på HBO Nordic

Udgivet for

den

Bedste serier på HBO: Billions
(C) HBO
Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

De bedste serier på HBO Nordic? Det er et svært spørgsmål. Et med mange svar.

For HBO har været bannerfører for godt tv i over 20 år, og har produceret klassikere som The Sopranos, The Wire og mange andre. Heldigvis er der også kommet mange nye serier til og i Danmark næjes HBO Nordic ikke bare med at vise de serier, som HBO selv producerer. 

De bedste serier på HBO, som ikke er klassikerne

Men hvis vi nu lige ser bort fra klassikerne, (som du kan se en liste over her) hvilke er så de bedste serier på HBO Nordic? Altså, de aktuelle?

Game of Thrones kender du. Den er allerede 6 sæsoner gammel og så småt på vej ud af bagdøren. Så den springer vi over. Det gør vi også med Westworld, der er så hypet (og kedelig!) at du nok selv skal opdage den.

I stedet får du fire fremragende bud på nye(ere) serier, som du kan se på HBO Nordic lige nu! (Brug pilene til at bladre i listen!)

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

Fem fremragende Netflix serier du kan kaste dig over i ferien

Skal du bruge lidt inspiration til hvilke serier du skal kaste dig over i påskeferien? Så får du her fem bud, på Netflix serier, der er lige til at gå til.

Udgivet for

den

(c) Netflix
Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Når påskebryggen har fået dig til at koge over og du liiiige skal ind og ligge ned lidt, så skal du have lidt at kigge på. Det kunne for eksempel være en af de her serier på Netflix, der bare ligger og venter på du trykker på play.

Og nej, der er ikke nogen af de svært kedelige Marvel-serier Netflix selv laver på listen. Der er en blanding af både komedie, drama og historisk-serie at vælge mellem på listen. Her er fem oplagte Netflix serier, du skal kaste dig over i påsken.

Hvis du vil have flere forslag, så kan du finde endnu en liste over Netflix-serier, du sandsynligvis ikke har set her

Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

De bedste serier på Prime Video fra Amazon

Her er de bedste serier på Amazon Prime Video. Du finder mere godt end bare The Grand Tour på listen over de bedste serier på Prime Video lige her!

Udgivet for

den

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Amazons videotjeneste er kommet til Danmark for at give bilprogrammet The Grand Tour til masserne. Men der er også anden underholdning at finde, så hvilke er de bedste serier på Prime Video?

Selvom indholdet på Prime Video endnu er en neddroslet udgave af det bibliotek som medlemmer får adgang til i USA, Tyskland og Frankrig, er der en håndfuld gode serier på Prime Video. Der er altså også noget at komme efter, for dig der ikke er til The Grand Tour.

Her er de bedste serier på Prime Video, som du kan kaste dig over med det samme. Klig dig igennem listen ved at bruge pilene!

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Populært