Forbind med tvserie.dk
Breaking Bad Breaking Bad

Anbefalinger

Anmeldelse: Breaking Bad sæson 1 er kemi-undervisning på steroider

Dramaserien om kemilæreren Walt der slår sig op som narkobaron er både underholdende, sørgelig og temmelig blodig. Men den er også særdeles vanedannende!

Udgivet for

den

Hvis man har brug for at opløse et lig i flus syre, er det vigtigt at hælde syren i et plastic-kar. Ellers risikerer man, at syren æder sig igennem badekar og gulvbrædderne på første sal – og så har man pludselig et halvt opløst lig i gangen. Og lidt i køkkenet.

Det er bare en af de værdifulde lektioner man får, hvis man vælger at bruge lidt tid i selskab med kemilæren Walt, der er hovedperson i dramaserien Breaking Bad.

Walt har lige fået en skidt besked: Han har lungekræft, af den slags der er tæt på umulig at komme af med. Og hvordan reagerer man så på det?

Walt og karriereskiftet åbner Breaking Bad

Jo, altså Walt har allerede to jobs. Han er kemi-lærer på den lokale high-school og så arbejder han ved siden af i en bilvask. For derhjemme går hans gravide kone og hans teeenage-søn og det vigtigste for Walt er deres økonomiske sikkerhed. Det kan hans to almindelige jobs ikke levere.

Derfor kaster Walt sig over kriminalitet for at lave nogle flere penge. Og han er jo kemi-lærer, så hvorfor ikke forsøge sig med at lave methamfetamin?

Walt allierer sig med en af sine tidligere studerende, Jesse, der nu også har slået sig på at sælge stoffer. Jesses IQ sprænger ikke banken, og Walt er ikke ligefrem hårdkogt kriminel.Derfor får de lynhurtigt problemer i en kriminel underverden, hvor der hverken er mangel på skydevåben, eller lysten til at bruge dem.

Jesse og Walt kører deres autocamper ud i ørkenen, for at være i fred mens de laver deres stoffer.

Jesse og Walt kører deres autocamper ud i ørkenen, for at være i fred mens de laver deres stoffer.

Ret hurtigt får Walt og Jesse etableret et basalt laboratorium bag i en autocamper, og så kører de ellers ud midt i ørkenen i New Mexico, for at få gang i forretningen.

Og det viser sig, at Walt har talent for at lave methamfetamin – problemerne opstår først i det øjeblik de to kumpaner skal af med det igen. Så pludselig står de ude i ørkenen, med en autocamper fuld af stoffer og to døde købere.

Og det er bare begyndelsen på problemerne.

En ikke helt almindelig mand

Omdrejningspunktet i Breaking bad er Walter, der bliver spillet af Bryan Cranston. Han er langt væk fra rollen som hyggelig familiefar i Malcolm i Midten, som nok er en af hans mest kendte roller. I Breaking Bad er Cranston fremragende som den almindelige mand, der finder sig selv i stadig mere ualmindelige situationer.

Han er stadig troværdig som familiefar, men som første sæson af Breaking Bad skrider frem, bliver han det også som en mand, der er klar til at gøre hvad der skal til for at nå sit mål og beskytte sin familie.

I løbet af de første syv afsnit af Breaking Bad gennemgår Walt en transformation. Han går fra at være familieforsøger, der slet ikke har fået det ud af sit professionelle liv som han gerne ville, til at acceptere sin skæbne som kræftramt.

Det giver ham også modet til at leve livet, og han begynder at tage loven i sin egen hånd, frem for bare at se stiltiende til. Det er noget som både narkobaroner og pisse-irriterende mobiltelefon-snakkende børsmæglere får at føle.

Mange gode præstationer i Breaking Bad

Aaron Paul spiller den anden bærende rolle som småkriminelle og dope-rygende Jesse, som Walter allierer sig med for at få gang i forretningen. Han bevæger sig på bunden af samfundet, og tager lige så mange stoffer som han sælger.

Men han ved godt han er ude på et sidespor i sit liv. Han kan bare ikke får gjort op med stofferne og det liv der følger med. Men kemien mellem de to hovedroller er i top. Og deres modsætninger og forskellige ståsteder er en guldgrube af misforståelser og learning by doing.

Skuespillet i Breaking Bad er i det hele taget af usædvanlig høj kvalitet. Dean Norris er god og troværdig som Walts svoger, der tilfældigvis også er agent i det lokale narkopoliti – ikke noget der gør Walts liv nemmere. Og smukke Anna Gunn ligner på forunderlig vis ofte en regulær husmor i rollen som Walts kone Skyler. Gunn har også haft en prominent rolle i Western-serien Deadwood.

Breaking Bad er voldelig, sjov, blodig, underfundig og lidt sørgerlig – ofte på samme tid. Det kræver lidt tålmodighed at komme ind i Breaking Bad universet, og fra tid til anden er der en hel del blod på gulvet som hovedpersonerne skal tørre op.

Men hvis du har maven til det, så belønner serien dig med originalt drama, stærkt skuespil og en klassisk anti-helt. Det er lige før man bliver afhængig.

Fakta om Breaking Bad sæson 1:
Breaking Bad, sæson 1 (2008)
7 afsnit, 50 minutter pr. afsnit.
Sendes på kanalen AMC -vises pt. ikke på dansk tv.

Medvirkende i Breaking Bad:
Bryan Cranston
Anna Gunn
Aaron Paul
Dean Norris
Betsy Brandt

Kort om Breaking Bad:
Breaking Bad begyndte i 2008 og der er lavet i alt 46 afsnit af serien, der lukker efter den femte sæson, som bliver vist i 2012. Skuespillerne har flere år i træk vundet Emmy-priser for deres optræden, og serien har hvert år været med i opløbet om prisen for årets bedste serie.

Anbefalinger

Her er de bedste (aktuelle!) serier på HBO Nordic

Udgivet for

den

Bedste serier på HBO: Billions
(C) HBO
Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

De bedste serier på HBO Nordic? Det er et svært spørgsmål. Et med mange svar.

For HBO har været bannerfører for godt tv i over 20 år, og har produceret klassikere som The Sopranos, The Wire og mange andre. Heldigvis er der også kommet mange nye serier til og i Danmark næjes HBO Nordic ikke bare med at vise de serier, som HBO selv producerer. 

De bedste serier på HBO, som ikke er klassikerne

Men hvis vi nu lige ser bort fra klassikerne, (som du kan se en liste over her) hvilke er så de bedste serier på HBO Nordic? Altså, de aktuelle?

Game of Thrones kender du. Den er allerede 6 sæsoner gammel og så småt på vej ud af bagdøren. Så den springer vi over. Det gør vi også med Westworld, der er så hypet (og kedelig!) at du nok selv skal opdage den.

I stedet får du fire fremragende bud på nye(ere) serier, som du kan se på HBO Nordic lige nu! (Brug pilene til at bladre i listen!)

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

Fem fremragende Netflix serier du kan kaste dig over i ferien

Skal du bruge lidt inspiration til hvilke serier du skal kaste dig over i påskeferien? Så får du her fem bud, på Netflix serier, der er lige til at gå til.

Udgivet for

den

(c) Netflix
Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Når påskebryggen har fået dig til at koge over og du liiiige skal ind og ligge ned lidt, så skal du have lidt at kigge på. Det kunne for eksempel være en af de her serier på Netflix, der bare ligger og venter på du trykker på play.

Og nej, der er ikke nogen af de svært kedelige Marvel-serier Netflix selv laver på listen. Der er en blanding af både komedie, drama og historisk-serie at vælge mellem på listen. Her er fem oplagte Netflix serier, du skal kaste dig over i påsken.

Hvis du vil have flere forslag, så kan du finde endnu en liste over Netflix-serier, du sandsynligvis ikke har set her

Forrige1 af 6
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Anbefalinger

De bedste serier på Prime Video fra Amazon

Her er de bedste serier på Amazon Prime Video. Du finder mere godt end bare The Grand Tour på listen over de bedste serier på Prime Video lige her!

Udgivet for

den

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Amazons videotjeneste er kommet til Danmark for at give bilprogrammet The Grand Tour til masserne. Men der er også anden underholdning at finde, så hvilke er de bedste serier på Prime Video?

Selvom indholdet på Prime Video endnu er en neddroslet udgave af det bibliotek som medlemmer får adgang til i USA, Tyskland og Frankrig, er der en håndfuld gode serier på Prime Video. Der er altså også noget at komme efter, for dig der ikke er til The Grand Tour.

Her er de bedste serier på Prime Video, som du kan kaste dig over med det samme. Klig dig igennem listen ved at bruge pilene!

Forrige1 af 5
Brug ← → (pile) til at bladre

Continue Reading

Populært