Coster-Waldau og Game of Thrones er populær i USA

Nikolaj Coster-Walduas amerikanske tvserie Game of Thrones har fået en super start – for anden uge i træk har serien markant forbedrede seertal i både USA og Storbritannien. Se trailer for femte afsnit her.

Nikolaj Coster-Walduas amerikanske tvserie Game of Thrones har fået en super start – for anden uge i træk har serien markant forbedrede seertal i både USA og Storbritannien. Se trailer for femte afsnit her.

På trods af at vores egen Nikolaj Coster-Waldau har været et stort navn i Danmark siden han spillede hovedrollen som Martin i Ole Bornedal-thrilleren Nattevagten tilbage i 1994, taler mange medier om, at han med rollen som Jaime Lannister i den store HBO-serie Game of Thrones nu endelig også får sit definitive, internationale gennembrud.

– I øvrigt lidt paradoksalt at tale om et gennembrud for en skuespiller, der i de sidste snart tyve år har filmet med en lang række prominente navne som Josh Hartnett, Eric Bana, Tom Sizemore, Ewan McGregor (alle i Ridley Scotts Black Hawk Down), Kate Winslett (Enigma), Kirsten Dunst (Wimbledon) og Harrison Ford (Firewall) – men lad nu det ligge.

For uanset så går det rigtig godt for Nikolaj Coster-Waldua og fantasy-serien Game of Thrones, der allerede er sikret endnu en sæson på HBO. Således slog serien sine egne bedste seertal i den forgangne uge, både i USA og i Storbritannien.

Læs tvserie.dks anmeldelse af Game of Thrones her.

Fjerde afsnit, der blev vist på amerikansk tv i søndags, fik 3,1 millioner tvseere, men i alt 8,3 millioner seere, hvis man regner kabel-tjenesten HBO on Demand med.

I Storbritannien, hvor Game of Thrones sendes på Sky Atlantic, steg seertallene i denne uge med hele 23 procent i forhold til sidste uge. Allerede da første afsnit løb over den britiske tvskærme, blev Game of Thrones Sky Atlantics mest sete tv show nogensinde – og lur mig om ikke den rekord nok skal blive flyttet et par gange yderligere, når først der for alvor kommer gang i den i Westeros i næste uge.

Ifølge HBOs hjemmeside kommer der nemlig rigtig fart over feltet fra og med seriens femte afsnit, der har amerikansk premiere på søndag, hvorfor der er store forventninger til, at man fremover kan trække endnu flere seere til den imponerende flotte serie.

Se et preview af femte afsnit af Game of Thrones her:

Herhjemme på dansk tv kan du på onsdag kl. 20.00 på Canal+ Series se tredje afsnit af Game of Thrones.

2 kommentarer

Nu har jeg set 4 afsnit af den, i øvrigt utrolig godt lavede tv serie, og jeg har stadig ikke fået ret meget andet med mig en patter og blod, masser af blod.
Er det bare mig eller er serien lidt længe om at komme i gang og er det i virkeligheden derfor den får en sæson mere. Ganske enkelt fordi hele første sæson går med at forklare os hvad der er nord og syd í denne eventyrverden. Så plottet først kommer i sæson 2.

Keeem> Hvis du ikke har opgivet serien, så har du forhåbentligt på nuværende tidspunkt oplevet, at der er kommet langt mere gang i plottet i løbet af anden halvdel af sæsonen.
At den er blevet forlænget til 2. sæson har intet med tempoet at gøre. Sæson 1 dækker første bog i serien, og sæson 2 kommer tilsvarende til at dække anden bog.
Når det så er sagt, er det til en vis grad rigtigt, at historien først rigtig kommer i gang i bog 2, så jeg glæder mig i hvert fald enormt meget til 2. sæson!
Man kan diskutere om tv-seriens start havde behøvet være så langsom (og fyldt med meningsløs sex), men hvis ikke de havde taget sig tid til at introducere personerne og verdenen som helhed, så havde mange nok omvendt klaget over, at serien var alt for kompleks og forvirrende…

Der er lukket for kommentarer.