Steven Spielbergs mega-dyre Terra Nova er den mest sete nye serie i år på amerikansk tv.

Fox’ store satsning tiltrak 9,2 millioner seere da de to første afsnit løb over skærmen sidste mandag, og det blev fulgt op med 8,3 millioner da serien vendte tilbage med tredje afsnit denne uge.

Dermed har Terra Nova fået den bedste start af alle nye serier på amerikansk tv dette efterår.

Serien, der vel bedst kan beskrives som en fusion mellem Avatar og Jurassic Park, er produceret af ingen ringere end Steven Spielberg, og bliver anslået til at koste i nærheden af utrolige fire millioner dollars per afsnit at producere.

Serien har været undervejs gennem flere år, og har således også været omgivet af en del hype op til premieren. Skal man stole på størstedelen af de amerikanske anmeldere er resultatet dog også seværdigt, og ikke mindst de storslåede visuelle effekter, der blandt andet inkluderer dinosaurer, får mange rosende ord med på vejen.

Fox har foreløbig bestilt 13 afsnit Terra Nova. Kan Spielbergs serie fortsætte med at præstere imponerende tal de kommende uger kunne meget dog godt tyde på at de ikke bliver de sidste.

Kategorier: Nyheder

5 Kommentarer

Spielbergs nye serie Terra Nova ligner et hit

 1. Ved ikke hvor skribenten til denne artikel har sin information fra, men indholdet her er jo grænsende til det debile.

  1. Find positive ord fra folk der IKKE er ansat hos Fox
  2. Anmelderne er generelt enige om at denne serie i bedste tilfælde er middelmådig, altså en kæmpe skuffelse oven på al den hype
  3. Mange af de nævnte anmeldere er altså også enige i, at de visuelle effekter ikke er noget at skrive om.

  – Dette er et indlæg kan plottes på MANGE andre nyheder herinde. Det virker som om i bliver betalt for kun at skrive positivt, frem for at følge det ansvar der burde være jer pålagt, nemlig at forholde Jer kritisk til diverse nyheder. Dermed ikke sagt at der ikke er plads til positivitet. Men den her fanatisme af alt i skriver om, er jo direkte til grin.

  Hav en god dag.

  Vh. Mads

  1. Hej Mads
   Tak fordi du tager en interesse i det vi laver.

   Jeg kan forstå du ikke mener Terra Nova er værd at skrive hjem om?
   Det synes de største amerikanske aviser til gengæld, at den er. Herunder Los Angeles Times, New York Post, USA Today Washington Post med flere, der alle giver serien en score på mindst 75 ud af 100.

   Det vil du kunne se på Metacritic.com, der samler anmeldelser fra masser af medier. http://www.metacritic.com/tv/terra-nova/season-1/critic-reviews

   Desuden får første afsnit af serien også meget pæne ord med på vejen hos The AV Club.

   – Så selvfølgelig kan vi skrive at anmelderne mener serien er seværdig, som der står i artiklen. Også selvom du ikke mener det.
   Smag kan man altid diskutere, men hvis du ikke synes om Terra Nova, finder du nok noget andet at se, mon ikke?

   Hvad angår resten af din ret hårde anklage mod os; så bliver vi bestemt ikke betalt for at skrive som vi gør. Vi er vilde med godt tv, og det er det eneste der betyder noget. Der er ingen af os der tjener noget på at levere indhold til tvserie.dk.

   Jeg håber du finder den slags tv nyheder og anmeldelser du er ude efter på et andet website – og så er du i øvrigt er meget velkommen til at give os saglig kritik. Men spar på ord som ‘debil’ eller ‘fanatisme’, så er det nemmere at tale sammen, ikke?

   Med venlig hilsen
   Jeppe, tvserie.dk

 2. Hej Jeppe

  Tak for dit svar.

  Lad mig starte med at sige, at jeg som udgangspunkt ikke skal skrive negativt ladet kritik, når jeg er i dårligt humør. Dette afspejlede sig i forrige indlæg, og det beklager jeg!

  That being said, så kan jeg også konkludere, at det er subjektivt hvad en god score (på f.eks. metacritic) er.

  Jeg personligt finder ikke 75/100 særligt oprivende, for en af verdens absolut dyreste serier.

  Selvfølgelig er Terra Nova værd at skrive om, da det er en så stor serie, som samtidig bliver vist på en så stor kanal, som Fox jo er. At jeg så er helt uenig i at det er en flot og god serie, er noget andet. Jeg ser den skam stadig, da den skal have en chance.

  – Min “lidt” skarpe kritik af Jer skal mest ses på baggrund i, at jeg ikke rigtigt finder nogle anmeldelser, der forholder sig kritisk til det færdige produkt. Et godt eksempel kunne være Pan Am, som jf. IMDB (6,9) og Metacritic (67) i bedste tilfælde kan betegnes som værende en middelmådig serie.

  Jeg finder skam de nyheder der interesserer mig, og tvserie.dk er med i min daglige scanning af film/tv nyheder.

  Når det så er sagt, så er jeg ovenud tilfreds med en DANSK hjemmeside, der skriver om serier, som ikke bliver vist i DK (Danmark må jo siges at have erklæret sig fallit, når det kommer til kvalitetsserier, i hvertfald på “ikke-ekstremt-dyre-tv-kanaler”.

  Med ønsker om en forhåbentlig god dag når du vågner.

  Mads Andersen

  1. Hej igen Mads

   Tak for uddybningen – og jeg forstår også godt hvad du mener, når du savner noget kritik af fx Terra Nova. Jeg tror det skyldes at pilot-afsnittet var ret godt skruet sammen og det er det de fleste anmeldere forholder sig til. Jeg synes personligt serien allerede i afsnit 2 (det der så i virkeligheden er afsnit 3, fordi piloten var et dobbeltafsnit) faldt betragteligt i kvalitet. Men som du også selv meget rigtigt siger: Den skal lige have chancen.

   Vi, der bidrager til tvserie.dk glæder os over godt tv – det er nok det vi har mest til fælles – og så kan det faktisk godt være vi er tilbøjelige til at anmelde og skrive om det vi er blevet positivt overraskede over. Det tager vi hermed til efterretning. Jeg synes man af og til i diverse tv-anmeldelser kan få en fornemmelse af at anmelderen slet ikke kan lide tv, og der vil vi nødig hen. For det kan vi!
   – Vi kunne for eksempel sable den nye Charlies Angels remake ned, men det ville bare være at slå på nogen, der allerede ligger ned :-).

   Tak fordi du kigger med på tvserie.dk!

   Mvh
   Jeppe, tvserie.dk.

 3. Terra Nova var da ikke det store hit dåligt gennemført 11 afsnit vist og nu er serien død og begravet.

  Der var heller ikke rigtig sammen heng i serien.

  Så hvor bliver den store begristring fundet hend?

Der er lukket for kommentarer.